Peter Jensen

  HVEM: Peter Jensen HVOR: Magasin FORRESTE RÆKKE: Nina Persson og Prinsesse Marie   STEMNING: The Smiths med klassiske undertoner “Spend, Spend, Spend”, stod der printet på en grå sweater, da Peter Jensen viste sin kollektion i Magasin i København. Kollektionen var inspireret af den notoriske, britiske Viv Nicholsen, som skabte opmærksomhed i 60’ernes england, […]

 

HVEM: Peter Jensen

HVOR: Magasin

FORRESTE RÆKKE: Nina Persson og Prinsesse Marie  

STEMNING: The Smiths med klassiske undertoner

“Spend, Spend, Spend”, stod der printet på en grå sweater, da Peter Jensen viste sin kollektion i Magasin i København. Kollektionen var inspireret af den notoriske, britiske Viv Nicholsen, som skabte opmærksomhed i 60’ernes england, da hun vandt en gigantisk lotterigevinst, som hun brugte rub og stub på blot fire år.

Kollektionen byggede videre på de 60’er-agtige snit, som Peter Jensen har arbejdet med i flere sæsoner, men denne gang var der fokus på fine velourdetaljer på indersiden af en denimkjole, og generelt mere luksuriøst udseendet overflader som silke, uld og nogle superfine små pelskraver.

Tilbage til inspirationskilden var der på den måde et sjovt sammenstød mellem Peter Jensens egentlig ret enkle silhuetter og de dyre overflader, der netop signalerer overflod og overforbrug bedst eksemplificeret med nogle kjoler dekoreret med oversize pailletter, som ville kunne spottes på 100 kilometer afstand. Det er intelligent og brugbar mode, der stadig har masser på hjerte, ikke mindst den humor, der har kendetegnet Peter Jensen formsprog siden begyndelsen.

Efter showet modtog Peter Jensen desuden en check på 300.000 kr. fra Magasin du Nords Fonds, der er Danmarks største modepris. En flot afrunding på et smukt show.

LÆG MÆRKE TIL: Overtøjet, der denne gang var virkelig godt. Særligt en smal, sort fake fur var virkelig smuk, samt en fin sort silkejakke med en oversize peplum. 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>